Masini fa'ato'aga tu'uga ma fofo

1, ofu vaivai
Ona o le umi o le avega alternating aafiaga, o mea o le vaega o le a malepe, lea e taʻua o le vaivai. O le ta'e e masani lava ona amata i se ta'eta'e la'ititi i totonu o le fausaga lattice u'amea, ona fa'asolosolo malie ai lea.
Fofo: E tatau ona maitauina e tatau ona puipuia le faʻalavelave mamafa o vaega i le tele e mafai ai, ina ia mafai ona faʻatapulaʻaina le va poʻo le faʻamalosi o vaega tutusa e tusa ai ma manaʻoga, ma o le a faʻaumatia le malosi faʻaopoopo.
2, ofu palasitika
I le faʻagaioiga, o le faʻalavelave fetaui vaega o le a tuʻuina atu uma i le mamafa ma le torque.I lalo o le gaioiga a le malosi e lua, o le pito i luga o le vaega e ono oʻo i le palasitika palasitika, ma faʻaitiitia ai le faʻamalosi. E mafai fo'i ona sui le fa'alavelave e fetaui i le gap fit, o se ofu palasitika. Afai o le pu lima i totonu o le faʻamau ma le tusi talaaga o se faʻalavelave fetaui poʻo se suiga fetaui, pe a maeʻa le faʻaogaina o palasitika, o le a taʻitaʻia ai le fesuiaʻiga ma le gaioiga axial i le va o le lima i totonu ma le tusi talaaga, lea o le a taʻitaʻia ai le au ma le tele o vaega. i luga o le au e suia ai le tulaga o le tasi ma le isi, ma o le a faʻaleagaina le tulaga faʻapitoa.
Fofo: Pe a toe faʻaleleia le masini, e tatau ona siaki ma le faʻaeteete le faʻafesoʻotaʻi o vaega faʻalavelave faʻapipiʻi e faʻamaonia pe o toniga ma pe o ogatasi ma tulafono faatonutonu. A aunoa ma ni tulaga faʻapitoa, e le mafai ona faʻaumatia vaega faʻalavelave i le loto.
3, olo olo abrasion
O vaega e masani ona i ai ni tama'i ma'a'a ma'a'a fa'apipi'i i luga, e i'u ai i ni maosiosia po'o ni ma'ema'e i luga o le vaega, lea e masani ona tatou manatu i ai e fa'alavalava. O le faiga autu o le ofuina o vaega o masini faʻatoʻaga e faʻafefeteina, e pei o le faʻagasologa o galuega, o le afi o masini faʻatoʻaga e masani ona i ai le tele o le pefu i le ea faʻafefiloi i totonu o le ea, ma le piston, piston mama ma puipui ogalaau o le a faʻapipiʻiina i le abrasive, i le faʻagasologa o le piston gaioiga, e masani ona tosoina le piston ma le paʻu paʻu. Fofo: E mafai ona e faʻaogaina le masini faamama efuefu e faʻamama ai le ea, suauʻu ma suauu i le taimi, ma o le suauu ma le suauu e manaʻomia e faʻaaogaina e faʻafefe, faʻamama ma faʻamama. A maeʻa le suʻega faʻataʻitaʻiga, e tatau ona faʻamama le ala suauʻu ma sui le suauu. I le tausiga ma le toe faʻaleleia o masini, o le a aveesea le carbon, i le gaosiga, o le filifilia o meafaitino e tatau ona i ai le maualuga o le ofuina o le ofuina, ina ia faʻaleleia ai le pito i luga o vaega e faʻaleleia ai a latou lava faʻalava.
4, la'ei fa'ainisinia
E tusa lava po o le a le maualuga o le saʻo o le masini o le vaega masini, poʻo le maualuga o le roughness luga. Afai e te faʻaogaina se tioata faʻalautele e siaki ai, o le a e iloa ai e tele nofoaga e le tutusa i luga o le fogaeleele, pe a oʻo i le fegalegaleaiga o vaega, o le a taʻitaʻia ai le fegalegaleaiga o nei nofoaga le tutusa, ona o le gaioiga o feteʻenaʻiga, o le a faʻaauau pea ona paʻu le uʻamea i luga o le pito i luga o vaega, e mafua ai le foliga o vaega, voluma, ma isi, o le a faʻaauau pea ona suia, o le faʻaaogaina o masini. Ole aofaʻi ole faʻaogaina ole masini e fesoʻotaʻi ma le tele o mea, e pei ole aofaʻi o le uta, le saoasaoa faʻatatau o le feteʻenaʻiga o vaega. Afai o ituaiga vaega e lua e mimilo le tasi i le isi e faia i mea eseese, o le a iu lava ina taitai atu ai i ni aofaiga eseese o laei. Ole fua ole la'ei masini e fesuisuia'i pea.
I le amataga o le faʻaaogaina o masini, o loʻo i ai se taimi puʻupuʻu i totonu, ma o vaega e faʻapipiʻi vave i lenei taimi; A maeʻa lenei vaitau, o le faʻamaopoopoina o vaega o loʻo i ai se tulaga faʻapitoa faʻapitoa, ma e mafai ona tuʻuina atu le taʻaloga atoa i le mana o le masini. I se vaitaimi umi o galuega, o le faʻaogaina o masini e faʻagesegese ma faʻapitoa; A maeʻa se taimi umi o le faʻaogaina o masini, o le aofaʻi o le ofuina o vaega o le a sili atu i le tulaga masani. O le faʻaleagaina o le tulaga faʻaofuofu e sili atu ona leaga, ma o vaega o le a faʻaleagaina i se taimi puupuu, o le taimi e ofuina ai le sese. Fofo: Pe a faʻagasolo, e tatau ona faʻaleleia atili le saʻo, gaogao ma le maʻaʻa o vaega, ma le faʻapipiʻiina o le saʻo e manaʻomia foi ona faʻaleleia, ina ia faʻaleleia tulaga faʻaoga ma faʻatino lelei le faʻaogaina o taualumaga. E tatau ona mautinoa o vaega e mafai ona i ai i taimi uma i se tulaga lubrication lelei, o lea pe a amata le masini, muamua tamoʻe i le saoasaoa maualalo ma le avega mama mo sina taimi, faia atoatoa le suauʻu ata, ona tamoe lea o le masini masani, ina ia e mafai ona faaitiitia le ofuina o vaega.

4

Taimi meli: Me-31-2024